Sant Jordi és un dia molt especial a Catalunya, jornada en la qual la cultura omple els carrers. És el Dia del Llibre, en commemoració de la mort de dos grans escriptors de la història de la literatura: l’espanyol Miguel de Cervantes i el britànic William Shakespeare.

La comprensió escrita és un aspecte molt important en l’aprenentatge de l’anglès. Per això, des de NELC volem recomanar-te alguns llibres perquè posis al dia el teu reading. T’atreveixes a comprar un aquesta Diada?

 

 

 

Little Women (Donetes):

Louisa May Alcott va deixar aquest clàssic de la literatura que a gairebé ningú li és aliè. La novel·la explica la història de les germanes Meg, Jo, Beth i Amy durant la Guerra de Secessió nord-americana. Escrit en 10 setmanes, les edicions en castellà i anglès difereixen, ja que l’original es va escriure en dos volums separats i la versió en castellà, normalment ve junta, amb el que depèn de l’edició que llegeixis, la història pot ser diferent.

Nivell: elementary

Tuesdays with Morrie (Els dimarts amb Morrie):

L’autor nord-americà Mitch Albom va escriure aquesta petita novel·la sobre les trobades que tenia amb el seu professor Morrie Schwartz, sociòleg malalt d’ELA. Abans de morir, el seu vell professor i mentor li va transmetre tot un seguit de lliçons que vida que van convertir aquest llibre en tot un best seller.

Nivell: pre-intermediate

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (El curiós incident del gos a mitjanit):

El britànic Mark Haddon va escriure una novel·la per a tots els públics que va donar la volta al món i es va convertir fins a en una obra de teatre. Christopher Boone, un adolescent amb síndrome de Asperger, investiga l’assassinat del gos de la seva veïna. El curiós de la història és veure com s’enfronta a un cas com aquest un nen amb autisme, que encara que si ben no s’esmenta durant la novel·la (està narrada en primera persona) si es fa en la contraportada del llibre.

Nivell: intermediate

Animal Farm (La revolta dels animals o La rebel·lió dels animals):

El britànic George Orwell va publicar aquesta crítica al règim estalinista soviètic en forma de fàbula. Uns animals de granja expulsen als humans per crear un règim polític propi que acabarà sent tan tirà com el predecessor. Tota una crítica a la condició humana de l’autor de 1984.

Nivell: upper-intermediate

The Old Man and the Sea (El vell i la mar):

Ernest Hemingway va escriure aquesta història d’un vell pescador cubà i la seva obstinació a pescar un exemplar que se li resisteix. La novel·la és una història sobre la vellesa, la lluita de l’home contra la naturalesa, la superació, la victòria, la derrota i l’esforç. Possiblement, la novel·la més famosa de l’escriptor nord-americà.

Nivell: advanced