Escoltar cançons, especialment amb la lletra davant per a poder seguir-la, és una de millors maneres d’aprendre anglès (i gairebé qualsevol altre idioma). Avui et deixem uns temes de nivell intermediate que segur que et sonaran i que et serviran per a progressar amb les teves construccions gramaticals i nou vocabulari.

Don’t Look Back In Anger (Oasis)
Com molts altres grups, Oasis són autors de lletres bastant poètiques, encara que senzilles d’entendre a nivell auditiu. Aquesta cançó és un d’aquests exemples. Podràs aprendre alguns phrasal verbs interessants com “slide away”, precisament títol d’un altre dels seus grans èxits.

More Than Words (Extreme)
Els de Massachusetts van passar a la història per aquesta balada, cosa que passa sovint amb les bandes més rockeres. Amb aquest tema practicaràs una construcció que segur que no tornaràs a oblidar: el segon condicional.

Material Girl (Madonna)
La cançó més materialista (i una de les que més s’enganxen) de la reina del pop ens deixa alguns “idioms” interessants i l’ús dels verbs modals.

The Best (Tina Turner)
El comparatiu i el superlatiu de “good” et quedarà claríssim amb aquesta cançó de Tina Turner. Et proposem un joc: i si canvies el sentit de la cançó amb el comparatiu i el superlatiu de “bad”?

I Walk The Line (Johnny Cash)
L’home de negre també ens porta una cançó amb comparatius, “idioms” interessants, construccions que es repeteixen, verbs en present i en futur… un tema per a donar-li una ullada (i una oïda) i veure les diferències de l’American English amb el British English.

The Lazy Song (Bruno Mars)
És una cançó simple, amb estructures no gaire complicades però amb un “slang” que la fa una cosa més interessant. Et convidem al fet que no siguis tan mandrós com Bruno i els seus ximpanzés i li facis un volt a ‘The Lazy Song’ per a aprendre expressions del “carrer”.

 

There’s A Light That Never Goes Out (The Smiths)
L’èxit més conegut (o un de) de The Smiths té molt d’on treure: vocabulari interessant, un bon grapat de phrasal verbs i construccions verbals que t’ajudaran a reforçar aquesta part de la gramàtica. No és l’única cançó de The Smiths que t’ajudarà a aprendre anglès. Els de Manchester tenen moltes altres temes que et convidem a descobrir.

Sweet Dreams -Are Made Of This- (Eurythmics)
També pots triar la versió de Marilyn Manson. Tant en aquesta com en l’original, la passiva és una de les estructures que aprendràs, en expressions com “some of them want to get used by you”.

 

Ironic (Alanis Morissette)
És un tema molt bo per a treballar els verbs regulars en passat simple. També vocabulari interessant que segur que uses sovint: traffic jam, free ride…

 

If I Were A Boy (Beyoncé) 
El segon condicional no se’t resistirà més amb aquesta cançó en la qual l’ex Destiny’s Child es pregunta què faria ella si en lloc de ser una noia, fos un noi.

Amb aquestes cançons segur que aprens noves expressions que no coneixies, nou vocabulari i, a més, passaràs una bona estona. Anima’t a entrar als enllaços de cada cançó i acceptar el repte de completar les lletres.