La Laia Ros, alumna de NELC, està molt contenta perquè ha assolit fa poc un dels reptes que tenia en ment: aprovar amb molt bona nota l’examen del Cambridge English: Advanced (CAE), el diploma que concedeix la prestigiosa universitat britànica i que acredita el domini del nivell C1 del Marc Comú Europeu. La cap de l’Oficina de Recerca i Innovació de la Universitat Ramon Llull i professora associada a l’IQS School of Engineering-URL va preparar aquest examen a NELC mitjançant un Track i el curs de preparació del CAE.

  • Per què és important per a tu saber anglès?

Saber idiomes sempre ha estat important per a mi. Permet relacionar-te amb gent d’altres països amb més facilitat, entendre millor altres cultures i, fins i tot, gaudir més dels viatges acostant-te als habitants i tradicions autòctons. A més, a la feina i en ciència o recerca, l’anglès és avui en dia, sens dubte, imprescindible.

  • Quins cursos has fet amb NELC?

A principis de 2015 vaig fer el curs Advanced 3 i em va agradar l’ambient i la forma de treballar. El 2016 he fet un altre curs, aquesta vegada orientat a preparar l’examen de Cambridge English: Advanced (CAE).

  • Com vas conèixer NELC?

Vaig conèixer el centre a través d’ESADE-URL, ja que és una institució que forma part de la Universitat en la qual treballo. Quan va traslladar-se a IQS-URL m’ho va posar més fàcil perquè és una altra institució de la URL que està relativament a prop de la feina i amb la qual, a més, tinc molta relació. Finalment, comentant amb companys que tenia intenció de fer algun curs d’anglès, me’n van parlar molt bé… No podia tenir una elecció més senzilla!

  • Quins aspectes positius destaques de la formació d’anglès a NELC?

Els grups reduïts sempre t’encoratgen més per assistir a classe i portar la feina al dia. Per mi, la bona relació personal que s’estableix amb els companys i el professorat és extraordinària.

  • Per què vas decidir presentar-te al CAE?

La veritat és que era un objectiu personal que feia temps que tenia al cap i mai m’acabava de decidir a presentar-m’hi. En aquest sentit, tenir l’oportunitat de fer un curs orientat a preparar l’examen, on poder practicar i compartir inquietuds amb altres companys, així com saber que la professora, la Belinda Baldwin, m’hi veia preparada, em va animar a fer l’últim pas.

  • Et vas sentir còmoda a l’examen? En quin grau creus que la formació a NELC et va ajudar a aprovar-lo?

La veritat és que vaig anar a l’examen força tranquil·la. Havíem practicat molt durant el curs i fet simulacres amb altres professors, i això et dóna molta confiança. Lògicament, quan arriba el moment apareixen els nervis inevitables de tots els exàmens, però minven quan ets conscient que no hi ha res que et vingui de nou, res que et sorprengui. Tot és més o menys com ho havies imaginat o com ho havies practicat a classe.

  • Seguiràs formant-te en anglès a partir d’ara?

La formació és sempre necessària i, pel que fa a llengües estrangeres, si no es practiquen es perd molt. A NELC ho poseu molt fàcil quant a horaris i opcions. Per poc que pugui intentaré fer un curs a l’any… com a mínim per mantenir el nivell assolit!