Un doble atzar en la història va voler que el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi a Catalunya, coincidís amb el Dia del Llibre a tot el món, la data de la defunció de dos escriptors reconeguts internacionalment: l’espanyol Miguel de Cervantes i l’anglès William Shakespeare. Si aquest any et decideixes per un llibre en anglès, NELC et suggereix alguns títols per a diversos nivells. Aquests són els nostres llibres en anglès per a Sant Jordi que te recomanem:

H is for Hawk, d’Helen MacDonald:
L’autora narra la seva pròpia experiència sobre com va entrenar un falcó, alhora que travessa el duel per la mort del seu pare. Molt més que una simple història trista.

Three Cups of Tea, de Greg Mortenson i David Oliver Relin:
El muntanyer Greg Mortenson fracassa en el seu intent de coronar el K2 i és rescatat pels habitants d’una petita població. Llavors decideix tornar-los el favor construint-los una escola.

Stalin – The Court of the Red Tsar, de Simon Sebag Montefiore:
Fantàstica biografia del dictador rus. No apta per a persones sensibles.

Monsignor Quixote, de Graham Greene:
Una magnifica revisió de la història de Don Quixot de la Manxa, en el qual el protagonista és un capellà del Toboso i Rocinante un SEAT 600.

The Great Mouse Plot, de Roald Dahl:
És una breu història de quan l’autor era un nen, amb un interessant gir en l’argument. Roald Dahl no només va escriure obres per a nens com Charlie i la fàbrica de xocolata sinó també històries curtes per a adults.

Too Good To Be True, d’Ann Cleeves:
Per a fans de les novel·les negres i de detectius. L’inspector Jimmy Pérez viu a Escòcia i ha de visitar el poble de la seva ex dona per resoldre un crim. Llibre curt i molt ben escrit, amb tots els ingredients de novel·la negra.

Persepolis, de Marjane Satrapi:
Novel·la gràfica autobiogràfica en blanc i negre que narra la història de la revolució iraniana des de la perspectiva d’una jove del país.

When the Wind Blows, de Raymond Briggs:
El còmic més famós d’aquest autor tracta sobre els efectes d’un atac nuclear al Regne Unit per part de la Unió Soviètica, explicat per una parella d’àvis amb un punt de vista humorístic.

My Brilliant Friend, d’Elena Ferrante:
La història de dues amigues, Elena i Lila, en el Nàpols dels anys 50. Novel·la de l’alter ego de la traductora Anita Raja, tota una sensació literària a Itàlia que s’ha estès arreu del món.