L’any passat, la pandèmia ens va obligar a quedar-nos sense una de les dates més celebrades al nostre país: la Diada de Sant Jordi, a Catalunya, i el Dia del Llibre, en la resta d’Espanya. Com no podem donar-te la rosa en persona, et recomanem aquests llibres en anglès perquè progressis amb el teu vocabulari i amb la teva gramàtica. Si no saps què demanar avui que et regalin o què autoregalar-te, no ho dubtis i fes-te amb un d’ells.

THE HOUSE ON MANGO STREET – Sandra Cisneros

Una novel·la de lectura habitual en els col·legis, The House on Mango Street tracta sobre la vida d’una petita nena llatina a Chicago. És un llibre fàcil de llegir, amb capítols curts.

THE OUTSIDERS – Susan E. Hinton

Un grup de joves, baralles, lluita de classes, un assassinat i un heroic rescat. Francis Ford Coppola va dirigir la pel·lícula del mateix títol (Rebels, en la versió en català), protagonitzada per Ralph Macchio, Thomas C. Howell, Patrick Swayze, Tom Cruise, Matt Dillon, Emilio Estevez i Rob Lowe.

EVIL UNDER THE SUN – Agatha Christie

Un nou repte per al detectiu belga Hercules Poirot, que ha d’esclarir la mort per escanyament d’una actriu en una solitària platja britànica. Tot un clàssic de la novel·la negra.

13 REASONS WHY – Jay Asher

Clay rep una caixa amb cintes de cassette. La seva amiga Hannah relata en elles les 13 raons per les quals s’ha suïcidat. La novel·la que va inspirar la sèrie de Netflix.

I en NELC recomanem

AUTUMN – Ali Smith

Daniel Gluck té més de 100 anys i somia en la seva residència d’ancians. Elisabeth Demand, la seva amiga de 32 anys, li visita sovint i reflexiona sobre la seva amistat. Considerada la primera novel·la post-brexit.

A PEOPLE BETRAYED – Paul Preston

La història d’Espanya des de 1874 fins al present, comptada per un historiador britànic. Incideix, sobretot, en la corrupció política, militar i eclesiàstica que va marcar a tot el país durant la dictadura, la transició i la democràcia.

BIG SKY – Kate Atkinson

Jackson Brodie torna amb una nova història. En aquesta ocasió, el melancòlic detectiu privat es muda a un poble costaner de North Yorkshire per a recollir proves sobre un suposat adulteri, però tot es complica.