Cathy Chaplin recomana:

The Road Home, de Rose Tremain. Tracta la història d’un polonès que decideix deixar el seu país i començar una nova vida a Londres. El problema és que no té diners i no sap molt anglès. La novel·la es basa en com ell i altres persones com ell s’en surten a la capital britànica al començament d’aquest segle.

Things fall apart, de Chinua Achebe. Aquesta novel·la segueix la història de Okonkwe, un pare de família i respectat líder d’una comunitat, la vida de la qual canvia dramàticament quan el colonialisme britànic i les missions arriben a la seva localitat.

John Power recomana:

If cats disappear from the world, de Genki Kawamura. Què sacrificaries per un dia extra de vida? A un home jove al qual li en queden pocs fa un pacte amb el diable. És un llibre sobre el que realment importa en la vida.

Nutshell, d’Ian McEwan. Una dona, Trudy, i el seu amant planegen matar al marit, que resulta ser el germà de l’amant. Però hi ha algú que està al corrent de tota la trama i que és el narrador de la història: el fill no nat de Trudy. Intel·ligent, fosca i divertida novel·la.

Eileen Wallace recomana:

Bel Canto, de Ann Patchett. Està basada en la presa de la residència de l’ambaixador japonès a Lima, l’any 1996, un segrest que va durar 126 dies. La novel·la recorre les relacions entre els joves terroristes i els seus ostatges, la majoria alts executius i polítics.

Guy Lansing recomana:

His Dark Materials, de Sir Philip Pullman. És una trilogia èpica de fantasia que es compon dels llibres Northern Lights (1995), The Subtle Knife (1997) i The Amber Spyglass (2000). Tracta la història de dos nens, Lyra Belacqua i Will Parry, mentre deambulen per una sèrie d’universos paral·lels. His Dark Materials està dirigida a adults encara que l’autor no la va escriure per a cap franja d’edat en concret. És un llibre perfecte per a persones no natives que vulguin llegir en anglès.

 

Claire Balch recomana:

Transcription, de Kate Atkinson. Aquesta novel·la fàcil de llegir tracta la història d’una jove de 18 anys, Julie Armstrong, reclutada com a espia britànica durant la II Guerra Mundial. Deu anys més tard, Julie treballa en la BBC però encara segueix dins del món de l’espionatge i tement per si encara està en perill. La història deambula per aquests dos períodes de la seva vida.