Aquest serà, possiblement, un dels estius més estranys en dècades. Tant si finalment pots sortir a fer una escapada com si decideixes quedar-te a casa, hi ha un plaer al qual segur que no renunciaràs: el de la lectura. I què millor que llegir unes bones històries en anglès per a no oblidar l’après durant el curs? Anima’t amb les recomanacions de l’equip de NELC. Segur que no et defraudaran!

Que passis un bon i segur estiu!

The Wind in the Willows – Kenneth Grahame

Aquest conte clàssic té lloc a un poble anglès i tracta sobre les aventures dels animals que viuen al costat del riu. L’ús simple del llenguatge de Grahame, al costat de les seves imaginatives històries, fan d’aquesta novel·la una lectura plaent tant per a adults com per a nens.

The Old Man and the Sea – Ernest Hemingway

Ernest Hemingway és conegut pel seu estil d’escriptura clar i directe, i la seva estructura d’oracions curtes. Això fa que les seves novel·les siguin excel·lents tant per als estudiants d’anglès com per a moltes persones ho han llegit a l’escola. Aquesta novel·la tracta sobre la valenta història d’un pescador cubà i la seva batalla per a aconseguir un marlí gegant. És la introducció perfecta d’Hemingway com a autor.
 

Animal Farm – George Orwell

Aquesta novel·la curta i al·legòrica explica la història d’uns animals que es rebel·len contra els seus amos humans, i és una sàtira sobre l’era de Stalin en la Unió Soviètica. Orwell usa l’anglès simple per a atreure a tots els nivells de lectura amb un enfocament de “menys és més”. A més, els animals parlen en oracions curtes i clares.

Tuesdays with Morrie – Mitch Albom

 

Quan Mitch Albom es torna a trobar amb Morrie Schwartz, el seu antic professor universitari, aprèn valuoses lliçons de vida i comparteix amb els lectors tota la saviesa divertida i perspicaç que Morrie revela en els últims mesos de la seva vida. És un gran llibre per a triar un estil més conversacional de lectura i escriptura. També és un gran llibre per a llegir en veu alta.
 

High Fidelity – Nick Hornby

Una lectura obligada per a qualsevol amant de la música, aquesta història moderna utilitza un estil informal del llenguatge i està escrita des del punt de vista del personatge principal, Rob, un desconsolat amo d’una botiga de discos que viu en el nord de Londres. És una novel·la de ritme ràpid i amb converses curtes i divertides entre els personatges, que realment mantenen la història en moviment.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon

Aquesta és la història sobre les aventures de Christopher, un nen amb autisme. Quan descobreix l’assassinat del gos del seu veí, decideix investigar-lo. Com es compta des del punt de vista de Christopher, les seves explicacions pràctiques de tot el que veu són clares i fàcils d’entendre i el porten a un viatge intrigant.

I pels més petits:

Fantastic Mr Fox – Roald Dahl

Roald Dahl és un dels millors autors infantils i també molt popular entre els adults. Als nens els encantarà i per als adults, començar amb un llibre infantil és una bona manera de començar a llegir novel·les en anglès, ja que sovint tenen trames emocionants i diàlegs senzills i divertits.