Cada vegada són més les persones que aprofiten l’època estival per submergir-se de ple en un idioma. El seu no són els cursos intensius, són els superintensius, el que anomenem cursos d’immersió lingüística. Per què escollir un curs d’aquest tipus? Quins avantatges tenen que no tinguin altres cursos? És necessari anar-se a l’estranger per realitzar un curs d’immersió en idiomes? Et donarem resposta a aquestes preguntes i a d’altres que segurament t’hagin sorgit.

Per què escollir un curs d’immersió lingüística i quins avantatges tenen?

Els cursos d’immersió lingüístiques són molt recomanables per a aquelles persones que tinguin diferents dificultats o necessitats amb l’idioma que escullin. Aquests són alguns dels avantatges:

  • Augment de la seguretat amb l’idioma: Si et costa llançar-te amb l’anglès, per exemple, no hi ha res millor que un curs d’immersió. No et quedarà més remei que vèncer les teves barreres, les teves pors, les teves limitacions i començar a parlar en anglès. No hi haurà una altra manera donat que hauràs de comunicar-te únicament i durant un període perllongat del dia en aquest idioma. Això potenciarà no només la teva expressió oral (speaking) sinó també el teu listening, ja que forçosament només escoltaràs al teu voltant parlar en anglès. Aquests cursos reforcen, doncs, l’autoestima de l’alumne, ja que li fan guanyar en seguretat a l’hora d’expressar-se i comprendre als altres en un idioma no natiu.
  • Millora de les habilitats amb la llengua: Un altre dels factors clau en aquest tipus de cursos és que l’alumne veu com les seves capacitats d’expressió augmenten en estar escoltant i expressant-se tota l’estona en anglès. Adquireix nou vocabulari, estructures gramaticals més elaborades, afina la seva agudesa en escoltar els accents natius… és una millora global, per la qual cosa es tracta d’un dels principals avantatges d’aquest tipus de cursos.
  • Fomenta la immersió en altres cultures: És un factor que es produeix, sobretot, si es realitza el curs amb un professor natiu. Com en el cas dels nostres cursos d’immersió Summer Saturation, les hores dels àpats també es passen al costat dels professors natius, la qual cosa reforça la vinculació de l’alumne a la cultura anglosaxona.
  • Augment de la percepció de la utilitat d’aprendre llengües: Com més es parli en un idioma aliè, més se li trobarà la utilitat a aprendre llengües. Això va unit a l’augment de la seguretat amb l’idioma. A millor domini, menys por a parlar en anglès (per exemple) i més sensació de progressió i solvència. Al final, l’alumne veu que el seu esforç es tradueix en alguna cosa útil i que li reportarà molts beneficis no només en la seva vida professional sinó també en la personal.

És necessari anar a l’estranger per fer un curs d’immersió?

Si bé hi ha persones que prefereixen fer una escapada a l’estranger per aprendre idiomes, aprofitant el viatge per fer una mica de turisme i conèixer altres països i altres costums, no cal viatjar per fer un curs d’immersió total en un idioma. Per exemple, els Summer Saturation de NELC són cursos superintensius en els quals l’anglès serà l’únic idioma que escoltaràs, parlaràs i practicaràs amb els teus companys i professors. Els àpats estan inclosos, amb el que durant aquesta estona també podràs practicar anglès en un ambient més relaxat al costat d’altres professionals. Aquest curs és ideal per a aquelles persones que necessitin donar-li una empenta forta al seu anglès però no disposen dels mitjans suficients per poder cursar aquesta formació en un país de parla anglesa.

El que els nostres alumnes opinen de la immersió en anglès

Jordi Biosca, advocat que va cursar amb nosaltres un Summer Saturation, comenta que “realitzar un curs d’immersió em va fer millorar en la meva autoconfiança i fluïdesa amb l’anglès. Ara em sento molt més segur quan parlo amb clients en anglès”.

Beatriz Salas, comercial Manager de Vandermoortele, destaca, a més, l’amens que són aquests cursos. “És una formació sense monotonia ni avorriment. Em va servir per aprofundir en el meu anglès sense haver-me de desplaçar a un altre país. És una immersió ràpida i propera, els professors tenen molta experiència i fan que aprenguis sense amb prou feines adonar-te”, comenta la nostra alumna.

Una de les empreses que confien en els nostres cursos d’immersió d’estiu és Roca Sanitario. El seu Training Manager, Diego Garcia, també reafirma aquests aspectes positius del Summer Saturation. “He donat un salt molt gran amb el meu anglès, tant en la fluïdesa com en la gramàtica. Després del curs d’immersió d’estiu, em sento molt més segur a l’hora de parlar. Ara, puc defensar-me bé en l’àmbit internacional. Crec que un gran avantatge del Summer Saturation de NELC és que pots estar al 100% a la classe perquè no has de pensar en el treball. Per tot això, hem decidit incloure aquest curs al catàleg formatiu dels nostres empleats. Crec que si vols que millori el nivell d’anglès de la teva organització, és la millor inversió que pots fer.”