És clar que el mercat de l’aprenentatge d’idiomes està canviant. Cada vegada més els alumnes requereixen resultats pràctics que siguin tangibles de forma ràpida i en un període de temps més curt.

A causa de la globalització, especialment quan es tracta del món dels negocis, és imperatiu que puguem comunicar-nos en anglès de manera efectiva. Ja no es tracta només d’aprendre l’idioma per utilitzar-lo de tant en tant, sinó que en moltes ocasions necessitem parlar en anglès amb companys de treball o fins i tot amb el nostre cap. Els estudiants d’anglès necessiten comunicar-se millor i més eficaçment en qüestió de setmanes, no de mesos o anys com era l’habitual fins no fa gaire.

Les necessitats de l’estudiant d’anglès actual deixen de ser específicament lingüístiques i van molt més enllà d’aprendre gramàtica, vocabulari i millorar la pronunciació. Ara són necessàries certes habilitats. Ser capaç de conduir una reunió de manera eficient o poder negociar millor són requisits indispensables per a l’estudiant sènior d’avui. A NELC som conscients d’aquesta exigència i per això proporcionem als nostres alumnes les eines que els permeten sentir-se segurs a l’hora d’enfrontar aquest tipus de situacions.

Un exemple molt clar del que estem parlant, especialment quan es tracta d’estudiants hispanoparlants, és la manera en què mostrem la nostra discrepància en una reunió. Mentre que a Espanya un ‘No estic d’acord’ no perjudica la marxa de la mateixa, el seu equivalent anglès no té el mateix efecte en un entorn angloparlant. Llançar un ‘I disagree’ o ‘I do not agree with that’ s’interpreta com un comentari poc constructiu i tanca els canals de comunicació. Ser capaç de desenvolupar-se en anglès a aquest nivell és una cosa cada vegada més apreciada per aquells que busquen aprendre l’idioma. En el cas que ens ocupa, expressar el nostre desacord amb expressions com ‘I see your point, but …’ o ‘I see what you’r getting at but …’, per exemple, és molt més constructiu i li indica a l’interlocutor que no estem d’acord amb el que ha dit però que seguim interessats a seguir negociant i en arribar a un acord. A NELC som pioners en aquesta forma modular de aproximar-nos a l’ensenyament de l’anglès que emfatitza totes les habilitats d’aquest tipus.

I recorda, pots ser el que té més coneixements de la sala o de la videoconferència, però si no pots expressar-los de manera que s’interpretin com tu vols, no et servirà de res.

Seguirem analitzant més tendències d’aprenentatge en aquest espai, però si no pots esperar fins llavors, no et perdis la divertida entrevista que English Ràdio BCN va realitzar fa uns dies a John Power i Cristina Pascual, dos dels nostres socis.