Has canviat de treball i t’has quedat sense vacances?, necessites estalviar i deixes la merescuda escapada estiuenca per a una altra ocasió?, les teves responsabilitats familiars t’impedeixen viatjar ara com ara? No et preocupis, quedar-te a la ciutat també pot ser un pla perfecte. Nosaltres, que estem situats a Barcelona, coneixem a fons la nostra ciutat i volem donar-te uns quants consells sobre què pots fer per no avorrir-te si et quedes. Aquests són els nostres cinc consells per passar l’estiu a Barcelona exercitant el teu anglès.

1. Anar a la platja o a una piscina:
És el clàssic per excel·lència. Gens millor que refrescar-se en una de les piscines municipals obertes fins a meitat de setembre a la ciutat. També pots visitar una de les platges de Barcelona, però s’omplen amb facilitat així que el tren, el cotxe o el bus et poden portar a altres platges menys concorregudes. Acompanya aquest viatge amb una bona lectura en anglès i així exercites el teu reading aquest mes.

2. Visitar una exposició o un museu:
Els museus de la ciutat obren a l’agost i alguns són gratis els primers diumenges de mes o els diumenges a la tarda (recomanem consultar-ho abans per Internet). Això sí, els dilluns no t’acostis perquè solen estar tancats. Has pensat a fer-te amb una audioguia en anglès? Així podràs anar posant al dia el teu listening mentre gaudeixes de l’art.

3. Veure una pel·lícula en versió original:
Això sí, a NELC no et direm que la vegis doblada, perquè no tindria sentit. És una manera genial d’aprendre nou vocabulari. Per desgràcia, la majoria de cinemes “a la fresca” acaben la primera setmana d’agost però encara pots arribar a veure alguna pel·lícula interessant. Solen omplir-se fins a la bandera, així que no arribis tard.

4. Fer una ruta per la ciutat:
Et pots convertir en un turista a la teva ciutat, si et ve de gust. Has pensat a recórrer-la en Bus Turístic, fer una volta pel Port amb vaixell o fe un tour amb bicicleta? O a peu! Aprofita per explorar la ciutat com si no la coneguessis. Segur que descobriràs racons que ni sabies que existien. És possible que coneguis a turistes i puguis practicar el teu speaking amb ells.

5. Visita les biblioteques municipals:
T’hem donat 4 plans estupends per visitar la ciutat i practicar anglès però si, així i tot, prefereixes quedar-te a casa, només et demanarem que vagis a la biblioteca més propera que no tanqui a l’agost (existeixen, encara que no siguin totes) i agafis en préstec alguna pel·lícula en anglès, un CD o un llibre. Encén l’aire condicionat o el ventilador i oblida la calor. Segur que també t’ho passes bé i progresses amb l’idioma.

Esperem que alguna d’aquestes cinc idees t’hagi agradat i que si has de quedar-te a Barcelona, les posis en pràctica. A la tornada d’agost, ens expliques!