Escoltar cançons, especialment amb la lletra davant per poder seguir-la, és una de millors maneres d’aprendre anglès (i gairebé qualsevol altre idioma). Avui et deixem 10 cançons molt conegudes de nivell inicial i pre-intermediate perquè aprenguis vocabulari, construccions gramaticals fàcils i pronunciació.

Hello, Goodbye (The Beatles)
Cançó molt senzilla, d’una estructura simple i amb poca lletra. Te l’aprendràs ràpidament. Paul McCartney va voler escriure un tema sobre la dualitat i va sorgir aquesta cançó, que The Beatles van incloure en l’àlbum Magical Mystery Tour.


Friday, I’m in Love (The Cure)
Robert Smith repassa els dies de la setmana i les sensacions que aquests li provoquen fins que arriba el divendres i esclata la felicitat. Segurament, és la cançó més alegre d’un grup sempre considerat fosc. Una delícia que desprèn optimisme a dojo.


You’re Beautiful (James Blunt)
El britànic James Blunt ens ho posa fàcil i explica de manera clara i senzilla la seva trobada casual amb un amor impossible. Encara que va ser considerat el tema més insuportable a Regne Unit fa uns anys, serveix per repassar algunes expressions interessants.


Eternal Flame (The Bangles)
Imperatius, preguntes gairebé retòriques, afirmacions contundents… i més imperatius. Les californianes The Bangles s’expressen sense problemes en aquesta cançó molt més senzilla de captar que la seva Walk Like An Egyptian.


Every Breath You Take (The Police)
Encara que ho sembli, no és una cançó d’amor sinó més aviat d’assetjament. Malgrat l’ús de temps en passat, és un tema senzill que s’entén fàcilment i un clàssic dels 80.


Lemon Tree (Fool’s Garden)
No solament la seva tornada és catchy, ho és tota la cançó. Aquest one hit wonder dels alemanys és bona per repassar l’ús del present continu i el present simple.


The Reason (Hoobastank)
El penediment i la disculpa fets cançó. Els nord-americans Hoobastank portaven algun temps com teloners d’altres bandes fins que aquesta senzilla balada els va posar en el top de vendes.


Someone Like You (Adele)
Senzillíssima cançó de bon rotllo cap a un ex, amb una gran càrrega de nostàlgia. Adele té una dicció tan exquisida que comprendre-la és senzillíssim, fins i tot encara que el teu nivell d’anglès tampoc sigui per tirar coets. No et costarà entendre el sentit d’aquest gran tema.


Just The Way You Are (Bruno Mars)
La manera que té el hawaiano d’aixecar-li la moral a la seva noia és amb aquesta cançó. És molt senzilla d’entendre, amb construccions comprensibles a la primera.


In My Place (Coldplay)
Una cançó molt senzilla, amb l’ús del verb modal “must”, el condicional, verbs en passat… en general, les cançons de Coldplay dels seus tres primers discos són ideals per aprendre anglès i no solen ser composicions molt complicades. Deixem Viva La Vida (del seu 4rt àlbum), això sí, per a nivells més avançats.