Si ets amant de la música i a més estàs aprenent anglès, segurament t’agradarà submergir-te en la lletra de les cançons que escoltes per a poder aplicar la seva gramàtica i el vocabulari en els teus writings o converses tant laborals com socials. Aquí et deixem deu cançons per a aprendre anglès (nivell avançat) amb expressions i construccions gramaticals que t’ajudaran a progressar amb l’idioma.

Break My Heart – Dua Lipa –
La cantant britànica fa servir repetidament en aquest tema del seu segon disc ‘Future Nostalgia’ la construcció should / would have + past participle. No és una cançó en si complicada però et servirà per a dominar aquest tipus d’estructures gramaticals. A més, Dua Lipa és experta a frasejar amb una certa rapidesa, així que afina bé l’oïda.

 

Fluorescent Adolescent – Arctic Monkeys –
Bona part de les cançons del grup de Sheffield tenen una gran quantitat de slang (argot). A més, les composicions d’Alex Turner no són precisament fàcils d’entendre, principalment pel vocabulari que fa servir. Aquí tens un exemple. T’animem a que ens expliquis sobre què tracta aquest tema. Ànims!

 

Stressed Out – Twenty One Pilots –
Aquest duet nord-americà ens ensenya estructures gramaticals del passat amb aquest tema en el qual volen tornar als “dies bons”. Wish+part simple, used to, would per a expressions del passat i wishes and regrets… cerca la lletra d’aquest tema i troba aquestes construccions en la cançó per a gravar-te-les a foc.

Viva la vida – Coldplay –  
Que no t’enganyin: aquesta cançó no té una sola paraula en castellà més enllà del títol. L’arxiconegut tema de Coldplay conté l’ús de used to / would. Plena de referències bíbliques, aquesta cançó sobre un rei caigut conté una història trista amb una melodia optimista, un altre engany dels de Chris Martin.


 

El Cóndor Pasa (If I Could) – Simon and Garfunkel – 
Simon i Garfunkel van posar lletra a aquesta melodia andina i la van transformar en una bonica cançó amb construccions que expressen preferència (I would rather).

 

Somebody That I Used To Know – Gotye –
En les llistes de cançons per a aprendre anglès (nivell avançat) sempre està aquest tema de Gotye. Exemple de “one hit wonder” (artistes que tenen un èxit i del qual no sabem mai res més), el belga va triomfar a base de repetir l’expressió “used to”.

 

When I’m 64 – The Beatles –
The Beatles empra el temps verbal present per a parlar del futur en aquest tema tan conegut del també molt conegut disc Sargent Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Perquè el temps verbal present no només es fa servir per a parlar del present en anglès.

 

 

Without You – Avicii feat. Sandro Cavazza –
El difunt DJ suec ens va deixar temes per al record i aquest ‘Without You’ és un bon exemple de música de ball amb lletra que t’ensenyarà continguts interessants. Per exemple, els phrasal verbs. Si et costen, escolta bé la lletra, i aprendràs alguns que et serviran de molt. Alerta! No confonguis aquest tema amb un altre del mateix nom de Calvin Harris.

 

Sweet Dreams (Are Made Of These) – Eurythmics –
El duet d’Annie Lennox i Dave Stewart ens ensenya, de manera ràpida i fàcil, l’ús de la passiva.

 

 

Born In The U.S.A. – Bruce Springsteen –
I finalitzem amb aquest clàssic del rock estatunidenc amb el qual volem que vagis més enllà del que pot significar un tema. Et convidem a veure la crítica al sistema dels Estats Units d’aquesta cançó. Potser ja et saps la història, però encara hi ha persones que pensen que ‘Born In The U.S.A.’ és un tema patriòtic. Doncs bé, no ho és. Llegeix bé la seva lletra i ho veuràs clar.