Alain és professor des de fa més de 20 anys: la seva vocació ha estat ensenyar tant llengua francesa com Humanitats. Llicenciat per la Universitat de Brussel·les, es va doctorar en la Sorbona (París) i després va ser docent en universitats a Boston i Friburg (Suïssa) abans d’ensenyar de forma continuada a Barcelona, primer en la Universitat de Barcelona (UB) i després en la Universitat Ramon Llull (ESADE, HTSI, Blanquerna), el que compagina amb la seva feina a NELC. Ha codirigit un postgrau en la UB i publicat alguns llibres i articles.

Des de fa més de 13 anys ensenya a alumnes de totes les edats, des de l’ESO i batxillerat fins a la universitat. A més, realitza classes en diverses empreses de manera presencial i virtual, tant de francès general com especialitzat (turisme, empreses).

Alain dedica la major part del seu temps a organitzar, preparar i fer classes, i sempre intenta innovar en tècniques pedagògiques, ja que també fa classes en una facultat de Pedagogia. En el seu temps lliure, li agrada passejar, viatjar, anar al cinema, al teatre, fer fotografies i jugar a escacs.