Aquest mes, ens prenem un te amb la sòcia i professora Cathy Chaplin. Nascuda a Cambridge, però criada a la preciosa illa de Jersey, Catherine prefereix el te verd i sense res més, totalment pur.

Quants anys portes a Barcelona?
Dues dècades! Gairebé no m’ho crec.

Quants anys portes fent classes d’anglès?
No m’agrada comptar el temps – 30 anys!

Què és el que més t’agrada de fer classes en NELC?
La gent que conec. Tota és diferent. Tenen treballs diferents, treballen per a empreses diverses i necessiten l’anglès per raons concretes. És fascinant. Jo gaudeixo ajudant-los a superar la barrera que tenen amb l’anglès i d’aquesta manera, progressen en la seva vida professional i personal.

Què ofereix NELC que no ofereixen altres centres d’idiomes?
Moltes coses! Possiblement, el més important és la flexibilitat que tenim per crear un curs que satisfaci les necessitats del grup. No estem sotmesos als llibres de text. Evidentment, aquest tipus de cursos només poden fer-los professors molt experimentats, la qual cosa també és un aspecte molt important que ofereix NELC. Finalment, els nostres cursos són molt interactius i no finalitzen quan surts de l’aula perquè, entre classes, els alumnes continuen comunicant-se en anglès amb els seus professors i companys a través de la plataforma Moodle. Són les meravelles de la tecnologia.

Explica’ns una anècdota divertida que t’hagi passat fent classes.
Fa alguns anys estava fent classes a Bilbao quan em vaig adonar que un noi jove del grup portava un arma. Era una pistola enganxada a la seva cama!. Era un noi de poc més de vint anys encantador i per això em vaig sorprendre. Altres alumnes també es van adonar i van parar la classe per preguntar-li per què anava armat. De fet, treballava en la joieria de la seva família i portava la pistola per protegir-se dels lladres. Després d’allò, va deixar l’arma en la caseta del guàrdia de seguretat abans d’entrar a classe.

Quina és la lliçó més important que has après dels teus alumnes?
Si vols saber si el curs va bé, pregunta’ls als teus estudiants directament perquè et donin feedback. És quelcom molt senzill de fer, però moltes vegades els professors tenen por de fer-ho.

Quina és la teva paraula anglesa favorita?
M’agraden les paraules amb doble Z en elles: puzzle, guzzle, embezzle.

I la que menys t’agrada?
Odio la paraula “like” quan s’usa per donar-li temps a l’interlocutor per pensar. És la favorita dels adolescents quan passen temps als Estats Units. La diuen 5 vegades en cada frase. Em torna boja.

Quina frase o paraula uses més sovint?
Bé, al meu fill adolescent li pregunto constantment “Have you done your homework?”

Quina cançó escoltes per motivar-te?
The Final Countdown” de Europe.

Quin llibre recomanes?
Les novel·les napolitanes d’Elena Ferrante.

I una pel·lícula?
Puc recomanar una òpera que sembli una pel·lícula? És la producció de La Flauta Màgica de Mozart que es representa en el Liceu fins a setembre. És una fusió entre una silenciosa pel·lícula de comèdia, l’última tecnologia visual i una fantàstica òpera de Mozart.

Quin és el plat del teu país que més trobes a faltar?
Gooseberry fool. És un púding de puré de grosella, crema batuda i crema pastissera. Rhubarb fool és fantàstic també. Per desgràcia, el ruibarbre i les groselles són difícils d’aconseguir aquí.

Quin és el teu plat favorit de la gastronomia local?
Cloïsses.

Quin lloc de Barcelona és el teu favorit per perdre’t?
La Plaça Sant Felip Neri.

Què fas un diumenge al matí?
Si pot ser, res!

Què portes sempre a la teva maleta?
Taps per les oïdes.

Qui creus que hauria d’aparèixer en els bitllets de 20 euros?
Personatges famosos de la literatura.

Quin súper poder t’agradaria tenir?
M’agradaria poder teletransportar-me, com la tripulació de la Starship Enterprise de Star Trek. M’agradaria dir “Beam em up, Scotty” i arribar així a Jersey.